تقریباً درمانی فناوری دانشگاه دانشگاه

تقریباً: درمانی فناوری دانشگاه دانشگاه حسن روحانی رییس جمهور خدمات درمانی درمان بیماری ها

خرید کتاب از گوگل

چاپ کتاب PDF

خرید کتاب از آمازون

خرید کتاب زبان اصلی

دانلود کتاب خارجی

دانلود کتاب لاتین

توجه: در صورتی که فایل دارای ایراد است یا حقوق نویسنده رعایت نشده با ما تماس بگیرید

گت بلاگز اخبار فرهنگی و هنری شرایط دستمزدها در رادیو اسفبار است

صدرالدین شجره یکی از بازیگران و صورت های معروف پیشکسوت رادیو که در سال های اخیر عمده فعالیتش بر نگارش و اجرای نمایش های رادیویی بوده، در حالی اخیرا درگذشته است

شرایط دستمزدها در رادیو اسفبار است

شرایط دستمزدها در رادیو اسفبار است

عبارات مهم : رادیو

صدرالدین شجره یکی از بازیگران و صورت های معروف پیشکسوت رادیو که در سال های اخیر عمده فعالیتش بر نگارش و اجرای نمایش های رادیویی بوده، در حالی اخیرا درگذشته است که تعدادی از بازیگران و صورت های معروف براین باورند، رادیو جهت آنهایی که به نوعی منزل دوم ارزش را این رسانه می دانسته اند به آن شکلی که باید نتوانسته در برآورده کردن انتظارات بازیگران و صورت های معروف موفق باشد. مساله پایین بودن دستمزد بازیگران و صورت های معروف در برنامه های متفاوت رادیویی و برخوردهای سلیقه ای در ممیزی متون نمایشی نیز از دیگر مسائلی است که در این سال ها به دل چرکینی بازیگران و صورت های معروف در عرصه رادیو منجر شده است است.

هنرمند اول به توجه نیاز دارد، بعد پرسشها مالی
میکائیل شهرستانی بازیگر و کارگردان راجع به اوضاع فعلی رادیو می گوید: «می توان گفت در حال حاضر با یک بی نظمی و بحران در عرصه هنر مواجهیم. مساله ای که در حال حاضر در زمینه فعالیت بازیگران و صورت های معروف وجود دارد فقط به رادیو محدود نمی شود، بنابراین اگر بخواهیم به شکل ریشه ای به مشکلاتی که اساسا در این وادی وجود دارد، نظر کنیم باید تمام حیطه های هنر نظیر سینما، تلویزیون، تئاتر و رادیو را مورد بحث قرار بدهیم. شرایط فعالیت در عرصه هنر در سال های اخیر جهت بازیگران و صورت های معروف تا اندازه ای سخت شده است که بعضی از آنها به علت عوامل بازدارنده و دست وپاگیر، گوشه نشینی اختیار کرده و به نوعی با اندوه خود سر می کنند.

وقتی ما از مقوله ای به نام حمایت صحبت می کنیم، بعضی از مدیران فرهنگی ذهن ارزش به سمت وسوی ابعاد مالی این حیطه متمرکز می شود، در حالی که بازیگران و صورت های معروف در این سال ها در هر شاخه ای که بوده اند به نوعی به گذران زندگی خود پرداخته اند. به بیان راحت تر، مسئله بازیگران و صورت های معروف به تنهایی هیچ گاه پول نبوده و نیست، آنها به توجه از سوی دولت و دولتمردان هم نیاز دارند. در سال های اخیر، افت دستمزد جهت حضور بازیگران در پروژه های متفاوت رادیویی و تلویزیونی باعث دل چرکینی اهالی این عرصه شده است هست. از سوی دیگر مساله ای که در این بین اتفاق افتاده، پایین آمدن سطح تولیدات در رادیو و تلویزیون است.»

ماجرای تهیه کننده ای که دستمزد هیچ کدام از عوامل را نداد
شهرستانی می گوید: «اگر بخواهم به شکل مصداقی نسبت به بی مهری هایی از این دست صحبت کنم، می توانم به تهیه کننده سریال «معمای شاه» اشاره کنم. اگرچه او در میانه کار از پروژه کنار گذاشته شد ولی دستمزد بسیاری از بازیگران این سریال ازجمله خود من یا کارگردان را پرداخت نکرده هست. می خواهم بگویم اوضاع در تلویزیون و به تبع آن در رادیو در حالی است که تهیه کننده به آسانی حق الزحمه بازیگران و صورت های معروف را نادیده می گیرد، کما اینکه به شخصه ۱۵۰میلیون تومان بابت حضور در پروژه تلویزیونی «معمای شاه» طلب دارم ولی با کنار گذاشته شدن تهیه کننده سریال، نمی دانم باید حق قانونی خود را از چه کسی دریافت کنم؟!»

شهرستانی که در طول سال های گذشته تا به امروز به ایفای نقش در بسیاری از نمایش های رادیویی پرداخته هست، ادامه می دهد: «صدرالدین شجره هم ازجمله هنرمندانی بود که در این سال ها با چنین مسائلی دست به گریبان بود، او هم مانند دیگر هنرمندان، دستمزد در شأن خود را در قبال پروژه هایی که در آنها حضور می یافت نمی گرفت.طبیعی است هنرمند در درجه نخست به واسطه علاقه بی نهایتی که نسبت به حرفه خود دارد، جنس کار برایش اهمیت پیدا می کند، ولی تجربه نشان داده در این سال ها، دست اندرکاران در رادیو موانعی را بر سر راه فعالیت بازیگران و صورت های معروف ایجاد کرده که باعث گوشه نشینی یا غصه دار کردن این قشر شده است است.»

گروه های نظارتی در رادیو عملکرد تخصصی ندارند
این بازیگر وکارگردان در پاسخ به این پرسش که بعضی از هنرمندان، گروه نظارتی در رادیو را که وظیفه ارزش ممیزی نمایشنامه ها در حیطه نمایش های رادیویی است به عهده دارند درحالی که به باور این عده، به آن شکلی که باید نسبت به چارچوب های نمایشنامه اطلاعات و اشراف کافی ندارند نیز می گوید: «دست انداز بر سر راه تولیدات هنری از گذشته در صداوسیما بوده و هنوز هم این رویه ادامه دارد. آنچه مسلم است اینکه هنرمندی که قصد دارد نمایشنامه ای را در رادیو اجرا کند باید از پیچ وخم خوان های متعدد عبور کند تا بتواند به اجرای متن مورد نظر خود بپردازد، بی آنکه متن دستخوش تغییرات زیاد از سوی بعضی در رادیو شده است باشد. البته آنچه دارم اشاره می کنم فقط به بخش نمایش های رادیویی محدود نمی شود. این طور به نظر می رسد که گویی سیاست کلان در صداوسیما به این شکل است که بازیگران و صورت های معروف را در فشار قرار بدهند. طبیعی است در چنین شرایطی، هنرمند یا سکته می کند، یا دچار بیماری سرطان می شود.»

افرادی در گروه ها هستند که نه قصه را می شناسند، نه درام را
این هنرمند پیشکسوت با اشاره به اینکه برنامه های رادیویی فقط از نظارت بازدارنده برخوردارند و اساسا خط کشی صحیحی در این زمینه وجود ندارد، می گوید: «طبعا هیچ هنرمندی با نفس و ماهیت گروه های نظارتی در حیطه هنر مشکلی ندارد، آنچه در این بین مغفول می ماند و به پیکره هنر آسیب وارد می کند، این است که بعضی از افراد در این وادی تخصص ندارند و اصولا افرادی در این عرصه نشسته اند که نه قصه را می شناسند و نه راجع به درام و سایر المان های آن اطلاعات دارند و… .

برای خودم بارها در طول سال هایی که در رادیو فعالیت داشته ام پیش آمده، ایراداتی را به نمایشنامه وارد کرده اند که واقعا منطقی نبوده و اگر مدیر مربوطه آن بخش به حمایت از من نمی پرداخت، معلوم نبود آخر نمایشنامه ای که می خواستم اجرا کنم چه می شد. طبیعی است در چنین شرایطی، نمایشنامه های رادیویی بیش از پیش در معرض و هجمه لطمات از سوی این عده قرار می گیرند. این در حالی است که رادیو از گذشته تا به امروز با مردم ارتباط تنگاتنگ داشته، طبیعی است هنگامی که یک نمایشنامه در رادیو به این شکل مورد جرح و تعدیل قرار می گیرد، نتواند مورد پسند شنوندگان قرار بگیرد.»

شرایط دستمزدها در رادیو اسفبار است
از شهرستانی راجع به قیمت دستمزد یک بازیگر یا کارگردان جهت اجرای نمایش رادیویی پرسش می کنم، او با تاکید براین که شرایط دستمزدها در رادیو اسفبار هست، می گوید: «خاطرم است چندوقت پیش، یک نمایشنامه را در قالب پنج قسمت در رادیو سراسری اجرا کردیم، با وجود آنکه خود دست اندرکاران در رادیو به من درجه ممتاز بازیگری و کارگردانی اعطا کرده اند ولی دستمزدی که جهت من در این پروژه در نظر گرفته شد، ۳۰۰ هزار تومان بود. تخصیص این مقدار بودجه جهت نمایشنامه های رادیویی در حالی صورت می گیرد که هر روز شاهد هزینه های سرسام آوری در این جامعه جهت آثاری هستیم که حتی نمی توان نام آن را اثر هنری گذاشت. به همین خاطر است که معتقدم، گویی شرایط به گونه ای پیش می رود که مرگی تدریجی جهت تمام بازیگران و صورت های معروف این مرزوبوم از سوی بعضی مدیران فرهنگی مهندسی شده است است.»

شهرستانی ضمن گرامیداشت یاد صدرالدین شجره اضافه می کند: «می دانستم که یک سال است با بیماری مبارزه می کند، ولی هر لحظه به خودم می گفتم هزارویک راه جهت درمان وجود دارد، مثل شیمی درمانی کردن، برق گذاشتن و… . ولی امروز هنگامی که می بینم شجره ما را تنها گذاشته و رفته به معنای واقعی دلم می گیرد، چراکه اعتقاد دارم او هم مانند سایر بازیگران و صورت های معروف این وادی با مرارت فراوان به فعالیت هنری پرداخت و اجر و پاداش واقعی کار خود را در این سال ها دریافت نکرد.»

جای خالی نمایشنامه های خارجی در رادیو
مجید حمزه یکی دیگر از بازیگران و کارگردانان پیشکسوت رادیو می گوید: «وقتی صحبت از رادیو به میان می آید می توان به این توصیه پی برد که واقعا ناگفته ای در این زمینه وجود ندارد. در حال حاضر تعداد معدودی از بازیگران و صورت های معروف در بخش های نمایشنامه نویسی، بازیگری و گویندگی در رادیو باقی مانده اند و این دوام هم فقط یک علت دارد، این قشر همان طور که باعشق و بدون چشمداشت وارد این عرصه شده است اند هنوز هم با وجود بی مهری هایی که از مسئولان این حوزه در این سال ها دیده اند، پای علاقه خود ایستاده اند.»

حمزه با بیان اینکه ممیزی هایی به دور از علت و منطق در این سال ها در بخش نمایش های رادیویی زیاد به چشم می خورد، ادامه می دهد: «نمی دانم در طول هفته چند نمایش از رادیو نمایش پخش می شود ولی این را می دانم آسیب رویه ای که بعضی از مدیران فرهنگی جهت به قول خودشان ممیزی و غربالگری متون نمایشی در پیش گرفته اند، نه تنها هنرمند که شنوندگان را هم بی نصیب نمی گذارد. ضمن اینکه رادیو چند سالی است بنابه سیاست هایی که در پیش گرفته، مجوزی جهت ضبط و اجرای نمایشنامه های خارجی به بازیگران و صورت های معروف نمی دهد.درست است که ما تلاش می کنیم به اجرای نمایش های داخلی با تم معضلات جامعه امروز بپردازیم و اساسا نمایش های رادیویی رنگ وبوی اجتماعی دارند ولی باید به این توصیه هم توجه کرد که اگر قرار باشد فقط در این حیطه از پتانسیل نمایشنامه های تالیفی بهره گرفته شود، تکثر و تنوع در این زمینه از بین می رود و هنرمند نزد مخاطب تکرار می شود.»

شرایط دستمزدها در رادیو اسفبار است

واژه های کلیدی: رادیو | نمایش | دستمزد | فعالیت | هنرمند | هنرمند | بازیگران | هنرمندان | نمایشنامه | دستمزد بازیگران


دانلود


دانلود فایل ها

نویسنده : getblogs

کتاب زبان اصلی J.R.R

دانلود کتاب لاتین

خرید کتاب لاتین

خرید مانگا

خرید کتاب از گوگل بوکز

دانلود رایگان کتاب از گوگل بوکز

دانلود رایگان کتاب از آمازون

دانلود رایگان کتاب از گوگل بوکز

کتاب روانشناسی به انگلیسی

کتاب زبان اصلی

کتاب خارجی

رفتن به نوار ابزار